RECEPT: GROENTEPANNENKOEKJES

Wil je een gezonde snack op tafel zetten? Deze groentepannenkoekjes zijn daar ideaal voor!  Ik vind het heerlijk om er een bakje soja bij te serveren om hier lekker in te dippen. Je kan het natuurlijk ook gewoon bij je avondeten serveren.

Wat heb je nodig?

1 courgette
100 gram boekweitmeel
20 ml amandelmelk
1 ei
2 bosui
150 gram mais
1 wortel
soja naturel (om in te dippen)

Hoe maak je het?

Rasp een courgette. Pak steeds een handje van de courgette en knijp het vocht eruit. Meng de courgette met de mais. Snijd de bosui in ringetjes en rasp de wortel. Meng ook deze met de courgette. Breng op smaak met peper. Voeg 100 gram boekweitmeel toe, het ei en 20 ml amandelmelk. mix dit door elkaar tot er een soepel mengsel ontstaat. Je kunt altijd wat meer boekweitmeel toevoegen mocht dit nodig zijn.
Verwarm vervolgens een pan en schep er een volle lepel van het mengsel in. Druk het met de lepel plat. Wacht tot hij bruin begint te worden en draai hem dan om. Wanneer je alle pannenkoekjes gebakken hebt kun je ze zo eten of door vieren snijden om lekker op tafel te zetten. Serveer er wat soja bij om in te dippen en smullen maar!

2018-11-20T16:06:10+00:00