HULP NODIG?

HULP NODIG?2018-09-17T12:24:18+00:00

Iedereen is anders en dus heeft ook iedereen een eigen persoonlijke aanpak en begeleiding nodig. Geen standaard diëten maar advies gebaseerd op jou persoonlijke wensen en gewoontes. Samen zorgen we er stap voor stap voor dat aangepaste eet- en beweeggewoontes jou leven zullen veranderen!

Het kennismakingsgesprek

Na de aanmelding zal ik een kort kennismakingsgesprek inplannen.
In dit kennismakingsgesprek zullen wij bespreken welke vragen en behoeftes je hebt en of ik deze hulp kan bieden.

Het intakegesprek

Wanneer we vanuit beide kanten besluiten om door te gaan met het traject, zal er een uitgebreid intakegesprek plaatsvinden. Voor dit intakegesprek zal ik je vragen een voedingsdagboek van een aantal dagen bij te houden. Tijdens dit intakegesprek zal er uitgebreid worden ingegaan op de huidige situatie, het huidige voedingspatroon, de doelen waar je naar toe wilt werken en ook zullen er metingen worden verricht als het  gewicht, lengte, BMI, lichaamsvet, visceraal vet en skeletspierniveau.

Het adviesgesprek

Na dit intakegesprek zal ik de gegevens vanuit het voedingsdagboek en vanuit het intakegesprek verwerken in een behandelplan. Dit behandelplan is specifiek gericht op de wensen behoeftes van jou en eventueel overige gezinsleden. Tijdens het adviesgesprek zullen wij dit behandelplan bespreken, waarbij ik uiteraard uitleg en tips zal geven. Tevens wordt er een uitgewerkt dagmenu met een variatielijst meegegeven.

Stapje voor stapje zullen we werken aan het eigen maken van nieuwe eet- en leefgewoontes. Tijdens de vervolgconsulten komen we iedere keer terug op het behandelplan. Hoe gaat het, wat gaat goed en wat kan eventueel nog beter? Waar loop je tegen aan of welke momenten zijn nog lastig?

Tijdens het proces zal de weegschaal een tijdje langs de kant blijven staan. Het uitgangspunt is het aanleren van een gezond voedingspatroon en je zult zien dat het gewicht zal dan vanzelf zal volgen.

De begeleiding zal plaatsvinden in Ridderkerk.