RECEPT: ZOETE AARDAPPELSTOOF MET SPERZIEBONEN EN PITJESRIJST

Het kouder weer komt er weer aan en dan zijn dit soort gerechten bij ons thuis niet weg te denken! Dit is een heerlijke stoof, waar heel het gezin blij van zal worden.  Ook de restjes (mocht je die over hebben)  zijn lekker om de volgende dag als lunch te eten.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

1 kilo zoete aardappel
1 ui
1 volle eetlepel ras el hanout kruiden
150 gram verse sperziebonen
400 gram tomatenblokjes
300 gram Zilvervliesrijst
Pitjes (Ik gebruik zonnebloempitjes en pompoenpitjes)

Hoe maak je het?

Snipper de ui en schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Doe de ui en de zoete aardappel in een pan en bak dit ongeveer 10 minuutjes. Voeg de ras el hanout kruiden toe samen met de tomatenblokjes en 100 ml water.  Doe de deksel op de pan (of als je deze niet hebt kan  aluminiumfolie over de pan ook prima) en laat voor 10 minuutjes op een laag vuur pruttelen. Dop ondertussen de sperziebonen en snijd in drie stukken. Voeg na 10 minuten de sperziebonen toe en laat het gerecht nog 20 minuten stoven op een laag vuurtje. Mocht het te droog worden, dan kun je er altijd wat extra water aan toevoegen.
Kook wanneer de stoof op staat, de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg na het afgieten de pitjes toe aan de rijst en klaar is het gerecht!

2018-10-25T06:54:57+00:00